2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Borboly elnézést kér, de figyelmeztet: tud cifrábban is fogalmazni

2014. május 27. 14:57, utolsó frissítés: 14:57

Erős hangvételű Facebook-bejegyzésekben adott hangot Borboly Csaba a választások éjszakáján elégedetlenségének amiatt, hogy az RMDSz központi kampánystábja a magyarok alacsony részvételéről szóló, gyászos hangulatú képekkel próbált mozgósítani.


Borboly egy mai blogbejegyzésében elnézést kért ugyan, de kitart akkori meglátásai mellett: "nekem kötelességem volt e témában megszólalni. Ha valakit ezzel megsértettem, elnézést kérek, de ez a lényegen nem változtat, és most is azt gondolom, helyesen cselekedtem" - írja, kifejtve: továbbra is sértőnek tartja a "Székelyföld lemaradt" típusú szlogeneket azokra nézve, akik jól végezték mozgósító munkájukat, ugyanakkor nem is tartja mobilizáló jellegűnek a hasonló vészjósló kijelentéseket.

"A szavazói támogatás bizalmi kérdés. Ezt megszerezni, megőrizni, növelni nagyon összetett munka, és ha olyan magatartást látok, amely ha jóindulattól vezérelve is, de káros az RMDSZ Hargita megyei területi szervezeteinek vonatkozásában, a jövőben sem fogom véka alá rejteni a véleményemet, sőt ha kell, tudok cifrábban is fogalmazni. De megismétlem: a lényeg az, hogy sikeres volt az RMDSZ május 25-én, és az elkövetett hibákat azért kell kibeszélni, akár nyilvánosan is, hogy a jövőben ezek bekövetkeztét elkerüljük" - írja a politikus. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS