2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vákár István a Kolozs Megyei Tanács ideiglenes elnöke

2014. június 03. 13:49, utolsó frissítés: 14:57

Vákár Istvánt választották meg a Kolozs Megyei Tanács élére, miután Horea Uioreanu tanácselnököt korrupciós ügyek gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték. Vákár ideiglenes kinevezését a jelen levő 33 tanácsosból 25 támogatta, ketten tartózkodtak és 5-en ellene szavaztak.


A PSD, az RMDSZ, a PNL és a PDL közösen egyeztek meg abban, hogy az RMDSZ-es alelnököt támogatják, mert a Ioan Oleleu PSD-s alelnök támogatásához nem sikerült többséget szerezni."Azért lettem én az ideiglenes tanácselnök, mert a nagy konkurens blokkok nem akarták Ioan Oleleut. Jobban megbíznak bennünk, mert mi nem bújtunk bele a román pártok háborúiba" - nyilatkozta Vákár a Transindexnek.

Vákár azt is elmondta, első lépése az lesz, hogy belső vizsgálatot indítanak, amellyel megvizsgálják a Kolozs Megyei Tanács korrupció gyanújával illetett szerveit. Vákár szerint a legfontosabb ebben a pillanatban az, hogy az intézmény folytathassa a munkáját. Az ideiglenes tanácselnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a PSD sem szavazott testületileg ellene. (tudósítonktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS