2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkészülnek a Kolozsvári Magyar Napokra a Fő tér felújításával

2014. augusztus 05. 17:24, utolsó frissítés: 18:32

Kolozsvár utcáinak egy részén folynak a felújítási munkálatok, míg tizenkét utca felújításával már elkészültek. A kolozsvári Polgármesteri Hivatal munkatársai arról tájékoztattak, hogy a Kolozsvári Magyar Napokra biztosan elkészülnek a Fő tér felújításával, valamint, hogy novemberre a Tordai út felújítását is be szeretnék fejezni. A legradikálisabb változáson a Tordai út fog átesni.

A város egyik nagyon fontos bekötőútját, a város közigazgatási határáig terjedő Tordai utat teljes egészében felújítják. Erre 22 millió lejes összköltségvetést szántak.A Tordai út kinézete radikális változáson fog átesni, ugyanis az eddig az út szélein lévő közvilágítást beteszik az út közepére. Emellett a járdákat is kiszélesítik.A kolozsvári Polgármesteri Hivatal július elején kezdte el a város több utcájában a modernizálási munkálatokat. Az útjavítási munkálatokkal tizenkét utca esetében fejezték már be: ezek a Görgényi ( Gh. Dima) utca két szakasza, valamint ezek mellékutcái, a Dónát út, a Ráskai Lea (Războieni) utca, az Ádám (Metalului) utca, a Katalin (Strungarilor) utca, a Stadion (Stadionului) utca, a Túzok (Dropiei) utca, a Dobrudzsa (Dobrogei) utca, a Barbu Lăutaru utca, a Sport(Sportului) utca és a Bánság (Banatului) utca. A polgármesteri hivatal közleménye szerint ugyanannak a projektnek a keretében újítják fel a Tordai utat, valamint a Villamos művek (Uzinei Electrice), Műhely (Atelierului) és a Pozsony (Livezeni) utcákat.

A Főtérnek és környékének a felújítása a Kolozsvár - Kincses Város projekt keretében valósul meg és az Unió (Memorandumului), a Monostori (Motilor), Petőfi (Avram Iancu) és a Király (I.C. Brătianu ) utákat foglalja magába.

A Kolozsvár - Kincses Város (Cluj-Napoca - Oraşul Comoară) nevű projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, amely összértéke 32 millió lej. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS