2023. március 26. vasárnapEmánuel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Értesülés: forrásmegvonással fenyegette meg Orbán Viktor az EMNP-t, ha államelnök-jelöltet állít

2014. augusztus 18. 15:45, utolsó frissítés: 16:02

Annyira ellenezte egy EMNP-s államelnök-jelölt indítását az idei választásokon Orbán Viktor, hogy forrásmegvonással fenyegette meg a pártot – értesültünk nevét elhallgatni kívánó forrásunktól. A jelöltállításról a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban szerzett tudomást Orbán, aki hiába helyezett kilátásba anyagi szankciókat, az EMNP mégis jelöltet állított Szilágyi Zsolt alelnök személyében.


Értesülésünk szerint azt követően, hogy Kelemen Hunor múlt héten találkozott a magyar kormányfővel, Szilágyi Zsolt írásban kért találkozót Orbán Viktortól, azonban a kérést a kormányfő elutasította.

A Transindex megkeresésére az EMNP azt állítja, hogy Szilágyi nem kért találkát Orbántól, és így értelemszerűen a magyar kormányfő nem is utasíthatta el a megkeresést.

Kelemen Hunor egyébként múlt héten, Budapesten, az Országházban találkozott Orbán Viktorral. A tárgyaláson a felek általánosságban is áttekintették az aktuális nemzetpolitikai kérdéseket, valamint megállapodtak abban, hogy tovább erősítik a Fidesz és az RMDSZ kapcsolatait.

Tusványoson a Transindexnek egy interjúban Toró T. Tibor, az ENP elnöke úgy nyilatkozott, nem Budapest fogja azt eldönteni, hogy állíthat-e államelnök-jelöltet a néppárt.

Elmondta, a Fideszhez régi kapcsolat fűzi a pártját, amit stratégiai célok és nem feltétlenül az aktuális politikai konjunktúra határoznak meg. "Fontos a véleményük, odafigyelünk az érveikre, de a döntés nem Budapesten, hanem itthon fog megszületni" - mondta Toró.

Érdeklődésünkre, hogy ebben a kérdésben akár szembe is lehet menni a Fidesszel, Toró úgy válaszolt, hogy a két szervezet közötti bizalom és egymás iránti tisztelet sem engedi, hogy így merüljön fel ez a kérdés. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS