2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vákár vezeti Kolozs megyét az időközi választásokig

2014. október 09. 15:52, utolsó frissítés: 15:55

Az RMDSZ-es Vákár Istvánt választották a Kolozs Megyei Tanács ideglenes elnökének azután, hogy a korrupció miatt előzetes letartóztatásban ülő Horea Uioreanu volt tanácselnök lemondott a múlt héten a tisztségéről.Az ideiglenes tanácselnöki tisztséget Uioreanu lemondása előtt is betöltő Vákár a Transindexnek elmondta, hogy a tanács egyöntetűen, 31 jelenlévővel és 31 támogató szavazattal döntött úgy, hogy az Uioreanu lemondásától számított 90 napon belül megszervezendő időközi választásig legyen a Kolozs megyei ideiglenes tanácselnök.

Vákár kérdésünkre elmondta, hogy ennek az időközi tanácselnök-választásnak nem lehet még tudni a dátumát, azonban most már nem lehet az őszi államelnök-választással egy időben megszervezni, ugyanis nem férnének bele a törvény által előírt időkeretekbe.

Vákár eddigi ideiglenes tanácselnöki megbízatása alatt a PNL-PDL koalíció többször is megpróbálta Mihai Seplecan PNL-s tanácsost ideiglenes elnöknek kineveztetni, azonban a döntést a Kolozs megyei prefektus mindannyiszor törvénytelennek ítélte. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS