2022. november 27. vasárnapVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Verestóy nyomában a DNA?

2014. október 22. 13:03, utolsó frissítés: 13:07

Verestóy Attila szenátor és Mircea Dușă képviselő, védelmi miniszter nevét hozta összefüggésbe a Nationalra hivatkozva a stiripesurse.ro az erdőmutyi-üggyel, amelyben többek között Viorel Hrebenciuc, a PSD képviselőházi frakcióvezetője és Ioan Adam képviselő ellen indult bűnvádi eljárás. A vád szerint az ügyben vádlottak és gyanúsítottak 90 ezer hektár erdő jogtalan visszaszolgáltatását segítették elő.


Az értesülések szerint a korrupcióellenes ügyészek az erdőmutyi-üggyel párhuzamos nyomozást folytatnak, amely során azokat az erdőlopás-ügyeket vizsgálják, amelyek abban az időben történtek, amikor Mircea Dușă Hargita megye prefektusi tisztségét töltötte be.

A DNA nyomozása a belügyminisztérium magas rangú tisztségviselőinek egyik jelentésén alapul, amely abból az időszakból származik, amikor Dușă belügyminiszteri tisztséget töltött be. Az értesülés szerint Verestóy kérésére jó barátja, Dușă állhat egy befolyással való üzérkedés határán mozgó lobby-tevékenység mögött, amely miatt nem került sor az erdőügyekben bűnügyi nyomozásra. (stiripesurse.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS