2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Popică csak egy kis tiszteletet szeretne Antal Árpádtól

2014. október 22. 16:12, utolsó frissítés: 16:12

Nyílt levélben szólította fel Marius Popică Kovászna megyei prefektus Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert arra, hogy tisztelje a román állam „születésnapját" - tudósít a Marosvásárhelyi Rádió. A prefektus azt írta, csalódott Antalban, amiért azt javasolta, legyen inkább december 22. a nemzeti ünnep, mivel szerinte az 1918. december elsején létrejött állam biztosítja a demokratikus választásokat, és így lett Antal is választható.

Válaszában a polgármester azt írta, a prefektus saját csapdájába esett, mivel ezeket a jogokat éppen az 1989-es forradalom szavatolta. Kifejtette, szerinte az állammal szembeni tiszteletet az jelenti, hogy betartja a törvényeket és befizeti az adókat.

A prefektushoz az MPP háromszéki elnöke, Kulcsár Terza József is levelet intézett. Ebben azt írta, szükséges a kölcsönös tisztelet, de ehhez be kell tartani a modern román állam megalakulásának dokumentumát". Kulcsár Terza az 1918. december 1-i gyulafehérvári nyilatkozatot is elküldte a prefektusnak. (marosvásárhelyi rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS