2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nemzetközileg körözik a Nagy Zsolt perében vádlottként szereplő Kerekes Gábort

2014. október 30. 11:26, utolsó frissítés: 11:26

Nemzetközileg körözik Kerekes Gábort, akinek nevére európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, amiért megszegte a bírósági felügyelet előírásait, amikor elhagyta az országot - válaszolta érdeklődésünkre az Országos Szervezettbűnözés- és Terrorizmusellenes Igazgatóság (DIICOT). Kerekes a hazaárulás néven elhíresült stratégiai privatizációs perben szerepel vádlottként többek között Nagy Zsolt és Codruț Șereș volt miniszterekkel együtt.


Kerekest október 7-én helyezték bírósági felügyelet alá, az intézkedés a per végéig maradt volna érvényben. A bírósági felügyelet feltételei között azonban az is szerepelt, hogy csak külön bírósági jóváhagyással hagyhatta volna el az országot, azonban Kerekes ezt a rendelkezést megszegte, amikor utólag e-mailben közölte, hogy Németországba utazott.

Nagy Zsoltot decemberben első fokon felmentették a hazaárulás vádja alól, de bűnszövetkezetben való részvételért ötéves szabadságvesztésre ítélte az ICCJ háromtagú bírói tanácsa. Ugyanebben az ügyben Codruţ Şereş, a Tăriceanu-kormány volt gazdasági minisztere bizalmas információk kiszivárogtatásáért hat év letöltendő börtönbüntetést kapott. A per a Legfelsőbb Bíróságon és Semmítőszéken folytatódik, november 26-án lesz a következő tárgyalás.

Egyébként Kerekes elutazását követően, október 15-én többek között Nagy Zsolt és Codruţ Şereş esetében is bírósági felügyeletet rendelt el a bíróság. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS