2020. november 28. szombatStefánia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

RMDSZ: a magyarok szavazzanak belátásuk szerint

2014. november 06. 13:32, utolsó frissítés: 15:30

UPDATE 14.30"Mindenki szavazzon saját belátása szerint, a magyar választók felnőtt emberek, akik képesek döntést hozni" - ismertette a Szövetségi Állandó Tanács döntését Kelemen Hunor szövetségi elnök.Elmondta, nem támogathatja az RMDSZ Klaus Johannist, hiszen a ACL jelöltje egyrészt nem is óhajt tárgyalni a támogatásról, emellett negatívan viszonyult a magyarság igényeihez. Kiemelte, az RMDSZ a kormányzás stabilitását tartja fontosnak, szerinte Victor Ponta korrekt és megbízható partnernek bizonyult, ő volt az, aki kiállt 2012-ben az RMDSZ kormányzati szerepvállalása mellett, emellett Călin Popescu Tăriceanu várható miniszterelnöki szerepvállalását is üdvözli az RMDSZ. Ezzel együtt mégsem támogathatják Pontát, mert a koalíció egyik tagpártjával, az UNPR-vel szövetkező Corneliu Vadim Tudorral egy pillanatig sem tudnak egy oldalon lenni, még akkor sem, ha nem a PSD-vel kötött egyezséget a nacionalista politikus - jelentette ki Kelemen.

A választások eredményét értékelve elmondta, a magyar választók alacsony számban járultak urnákhoz, amint az általában történni szokott az államelnök-választásokkor. Az eredmények azt mutatják, a két magyar politikai szervezetnek magyarságon belüli támogatottsága változatlan: a magyarok 14%-a szavazott Szilágyira, 86% az RMDSZ jelöltjére adta le voksát. Kelemen úgy vélekedett, a szövetség üzenete eljutott a magyarokhoz................

Kovács Péter korábban a Facebookon azt írta, megszületett a döntés. Kelemen Hunor perceken belül sajtótájékoztatót tart.

Hamarosan dönt az RMDSZ arról, hogy kit támogatnak az államfőválasztás második fordulójában. A jelenleg is zajló Szövetségi Állandó Tanács-gyűlésről Kovács Péter RMDSZ-főtitkár tett közzé képet Facebook-oldalán:

A döntést nemsokára közlik Kolozsváron. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS