2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint ezer levadászott romániai énekesmadarat foglaltak le az olasz hatóságok.

2001. november 16. 16:16, utolsó frissítés: 2017. október 13. 16:34

Az olasz hatóságok a bergamoi reptéren foglaltak le egy Romániából érkezett szállítmányt, amelyben több mint ezer száz énekesmadár tetemére bukkantak.

A román törvények kimondják, hogy egyetlen vadász csupán 50 madarat vadászhat le. Így az elfogott négy olasz férfinél legálisan csak 200 madár lehetett volna. Az olasz vámosok ezzel szemben 1119 madarat foglaltak le, ami azt bizonyítja, hogy amikor a négy olasz férfi elhagyta az országot, a román hatóságok szemet hunytak az ügyben.

Nem ez az első eset,hogy ilyen történik: 2009-ben egy olasz vadásznál 2000 énekesmadarat találtak, 2011-ben pedig a magyar vámosok egy 11 000 énekesmadarakból álló transzportot foglaltak le a román- magyar határon, amely Romániából, Olaszországba tartott. 2013-ban Ialomițanál fogtak el egy olasz férfit 5400 énekesmadárral.Az egyesület szerint ezek az esetek is azt bizonyítják, hogy Romániának be kell szüntetnie a mezei pacsirták vadászatára kiadott engedélyeket. Ugyanis a mezei pacsirta, amelynek vadászata legális az országban, egyfajta védőfalként szolgál az olasz vadászoknak akik a mezei pacsirta mellett más énekesmadár fajokat is levadásznak.

A mezei pacsirta Romániában a zene és az éneklés szimbóluma és soha nem volt a romániai vadászok célpontja. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS