2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövő héten, szerdán szavaznak Markó Attila képviselő mentelmi jogáról

2014. november 25. 17:22, utolsó frissítés: 17:22

"A képviselőház szabályzata értelmében Cătălin Teodorescu és Markó Attila képviselők mentelmi jogáról jövő héten, szerdán dönt titkos szavazással a ház" - mondta Marcel Ciolacu, a képviselőház titkára újságírói kérdésre.

A DNA kérése a képviselők mentelmi jogának a megvonására ma jutott a képviselőház állandó bizottsága elé. Három napon belül kell a ház jogi bizottságának véleményeznie azt, és azután öt nappal történik a titkos szavazás.

Markó Attila képviselőt hivatalbeli visszaéléssel vádolják abban a dossziéban, amelyben Alina Bica, a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Igazgatóság vezetője ellen is eljárást indítottak.

A DNA által összeállított vádiratot Laura Codruţa Kövesi elküldte Románia Főügyészének, akitől kéri, hogy értesítse az Igazságügyi Minisztert annak érdekében, hogy a tárcája kérjen engedélyt a képviselőház elnökétől Markó Attila őrizetbe vételére és előzetes letartóztatására.

A DNA közleménye szerint Bicát egy, a természetben vissza nem szolgáltatható, Bukarest melletti 13 hektáros telek után 2011-ben kifizetett kártérítéssel kapcsolatban vizsgálják. Ekkor a gyanúsított a kártérítéseket megállapító bizottság (ANRP) tagjaként tevékenykedett. A korrupcióellenes ügyészek szerint az ANPR tagjai tudatosan szemet hunytak afölött, hogy a telek értékét meghatározó szakértő a valós érték háromszorosát állapította meg, ezzel 263 millió lej kárt okoztak az államnak. (mediafax/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS