2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fényjátékkal ünnepelte Kolozsvár, hogy Európa Ifjúsági Fővárosa lett

2015. január 01. 13:48, utolsó frissítés: 13:48

A Fő téren szervezett fény- és tűzijátékkal köszöntötte Kolozsvár az új évet, és egyben azt is, hogy átvette az Európa Ifjúság Fővárosa címet. A mínusz 17 fokos hideg ellenére is teljesen megtelt a tér, igaz, az ünnepség után rögtön szét is széledt mindenki, nem sokan maradtak az utcabálra.

Emil Boc polgármester 23 óra 50 perckor lépett színpadra állítása szerint két meglepetéssel, de igazából mind a kettőt lehetett már előre sejteni. Egyrészt hivatalosan és énekelve bejelentett a július 30. és augusztus 2. között szervezett Untold Festival két legnagyobb fellépőjét, Aviciit és David Guettát, akiknek az érkezéséről már korábban is voltak hírek. Illetve a közös visszaszámlálás után bejelentette a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa év indítására szervezett fény- és tűzijátékot.
Ehhez előbb teljesen lekapcsoltak minden világítást, még az ünnepi díszkivilágítást is a téren, és füstgépekkel elárasztották a teret, pár pillanatig alig láttuk egymást. A tér három oldalára vetített fényjáték alapvetően jól nézett ki, legtöbbször az ifjúsági főváros logója rajzolódott ki, de volt piros-sárga-kék La multi ani! is. Az élményt a képek elég nehezen adják vissza:

A végére még konfetti is jutott. A polgármesteri hivatal 700 üveg pezsgőt is bont az alkalomból. Az idei szilveszterre hatszor több pénzt költött a polgármesteri hivatal, mint a tavalyira. A különleges ünnepség megszervezése 73 ezer euróba kerül. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS