2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mégis létezik a Székelyföld a Heineken kétnyelvű közleménye szerint

2015. január 22. 23:22, utolsó frissítés: 23:22

Két nyelven, magyarul és románul juttatta el a Heineken Románia az Igazi Csíki Sör gyártójával folytatott perrel kapcsolatos közleményét szerkesztőségünkbe a Heineken romániai közönségkapcsolataival foglalkozó McCann PR.


A közleményben megemlítik: "Jelenleg több mint 400 Székelyföldön élő alkalmazottunk dolgozik a csíkszeredai és marosvásárhelyi sörgyárunkban". A Székelyföld (Tinutul Secuiesc) megfogalmazást a román nyelvű közleményükben is használják.

Korábban az váltott ki felháborodást székelyföldiek körében, hogy a Heineken a per áthelyezésére vonatkozó keresetében "úgynevezett Székelyföldként" említette a régiót. Egy Facebook-oldal is indult, amely a Heineken termékeinek bojkottjára szólította fel a székelyföldieket, és alig több mint két nap alatt 6000 lájkolót gyűjtöttek.

A Ciuc Premium sört gyártó multi azért indított pert, mert a Lixid Projekt Kft. Csíkszentsimonban Igazi Csíki Sör néven kezdett sört gyártani és forgalmazni.

A Heineken mostani, tipikus multis szófordulatokat és struktúrát használó, viszont magyarra is lefordított közleményében kijelenti: "a Csíki Sör ellen indított jogi eljárás célja kizárólag az, hogy védje a Ciuc® sör védjegyét és annak fogyasztóit – akik az elmúlt 40 év során szoros kapcsolatba kerültek a Ciuc® márkával".

A közleményt (amely a gyártó honlapján is elérhető) az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük:

"A HEINEKEN ROMANIA VÉDJEGYSÉRTÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLLÁSPONTJA

A HEINEKEN Romania, a Ciuc® sör gyártója védjegysértés miatt panaszt nyújtott be a bírósághoz egy helyi gyártó ellen, aki egyik saját termékét magyarra fordított Ciuc néven forgalmazza.

A vállalat szóvivője a következőket nyilatkozta:

“Mi, a HEINEKEN Románia tiszteletben tartjuk és értékeljük a kultúrák sokszínűséget és azon vidékek lakóit, ahol jelen vagyunk. A vállalatunk más színben történő feltüntetésére tett bármely kísérlet hibás és félrevezető. Több mint 40 éve, hogy a csíkszeredai sörgyárunk aktív részese a helyi közösségnek, támogatja azt és tiszteletben tartja hagyományait és kulturális örökségét. Jelenleg több mint 400 Székelyföldön élő alkalmazottunk dolgozik a csíkszeredai és marosvásárhelyi sörgyárunkban, melyek a helyi fogyasztók körében kedvelt sörfajtákat gyártanak.

Nap mint nap számos sörgyártóval és -márkával versenyzünk. Értékeljük és elősegítjük a tisztességes versenyt, ami helyi és nemzeti szinten egyaránt támogatja az iparág sokszínűségét. Nem fogadjuk el azonban a tisztességtelen versenyt, vagy azt, hogy egyik márkanevünket egy másik vállalat fogyasztóink megtévesztésére használja. A Csíki Sör ellen indított jogi eljárás célja kizárólag az, hogy védje a Ciuc® sör védjegyét és annak fogyasztóit – akik az elmúlt 40 év során szoros kapcsolatba kerültek a Ciuc® márkával”.


A HEINEKEN Romania vállalatról:

A HEINEKEN Romania 4 sörgyárat üzemeltet Romániában, melyek Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Konstancán és Craiován több mint 1100 embert foglalkoztatnak.

A HEINEKEN a mennyiséget tekintve Európa legnagyobb, és a világ harmadik legnagyobb sörfőzője. A HEINEKEN Romania az összes piaci szegmenst lefedve az ország legsokszínűbb márkaportfólióját nyújtja: Heineken®, Ciuc®, Ciuc Natur Radler®, Ciuc 0.0®, Silva Original Pils®, Silva Dark®, Golden Brau®, Golden Brau 0.0®, Neumarkt®, Bucegi®, Desperados® (import), Affligem® (import), Edelweiss® (import), Zipfer® (import), Amstel® (import), Birra Moretti® (import), Krusovice® (import), Foster’s® (import), Strongbow® (import), Sol® (import), Gösser® (import), Schlossgold®, Gambrinus®, Harghita® és Haţegana®.
"

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS