2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letartóztatták Videanut, Alin Cocoşt és Alina Bica egykori tanácsosát is

2015. január 31. 15:02, utolsó frissítés: 15:02

Adriean Videanu, Dorin és Alin Cocoşt, valamit Alina Bica egykori tanácsosát, Florentin Mihăilescu is letartóztatta a rendőrség szombaton - írja a Mediafax.

Adriean Videanu volt gazdasági minisztert azután vitte be a rendőrség, hogy a Legfelsőbb Bíróság a 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött. A politikust már csütörtök este őrizetbe vették, ám 24 óra elteltével szabadon engedték. Szombat délelőtt a Fővárosi Rendőrség fogdájába szállították.

Szintén előzetes letartóztatásba került Alin Cocoş, akit szintén a Fővárosi Rendőrség fogdájába szállították a rendőrök. Florentin Mihăilescu feladta magát, miután a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásba való helyezését. Dorin Cocoș és Alina Bica már korábban is előzetesben volt.

A vádhatóság szerint tavaly februárban Alina Bica, a szervezett bűnözés- és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) - időközben előzetes letartóztatásba helyezett - főügyésze törvénysértő módon elrendelte a vagyonzár feloldását Videanu egyik cégénél: emiatt Bicát hatalommal való visszaéléssel, Videanut pedig bűnrészességgel gyanúsítják. Alin Cocoşt megvesztegetés és befolyással való üzérkedés vádjával, Florentin Mihăilescu esetében pedig szintén vesztegetés miatt rendelte el a bíráság az előzetesbe való helyezést. (mediafax/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS