2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elena Udrea előzetes letartóztatását kéri a DNA

2015. február 04. 17:24, utolsó frissítés: 17:26

Többek között csúszópénz elfogadása miatt előzetes letartóztatásba helyezné Elena Udrea volt regionális fejlesztési és turisztikai minisztert az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA). A vádhatóság közleménye szerint az intézmény vezetője, Laura Codruța Kövesi már elküldte a Legfőbb Ügyészséghez a vádiratot, amelyben kéri az ügy továbbítását az Igazságügyi Minisztériumhoz. A procedúra szerint a tárcavezetőnek kell felkérnie a képviselőház elnökét, hogy tűzze napirendre a képviselői mandátummal rendelkező Udrea mentelmi jogának megvonását.


A DNA a csúszópénz elfogadása mellett Udreát egyéb bűncselekmények elkövetésével is vádolja. A vádhatóság közlémenye szerint Udrea hamis, hiányos, vagy pontatlan okiratok illetve nyilatkozatok felhasználásával próbált meg szert tenni EU-s pénzekre, és befolyását próbálta felhasználni őt meg nem illető javak megszerzése érdekében.

A DNA szerint Udrea tettei összefüggésben állnak a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium vagyona részét képező pénzek 2010 és 2012 közötti, feltételezhetően illegális felhasználásával. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS