2022. december 3. szombatFerenc, Olívia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Undorító, nem kívánatos - címkézte a meghívottakat a párizsi román nagykövetség

2015. február 07. 10:07, utolsó frissítés: 10:14

Egy belső használatra szánt Excel-táblázatot is csatolt a párizsi román nagykövetség a Klaus Johannis államfő február 10-i látogatása alkalmából kiküldött meghívókhoz, a táblázat pedig mindenféle megjegyzést, többek között az undorító észrevételt tartalmazta a meghívottak névsora mellett.


Bogdan Mazurunak, Románia párizsi nagykövetének Radu Portocala író, a párizsi Román Kulturális Intézet volt vezetője írt levelet, miután megkapta a táblázatot is tartalmazó e-mailt. Ebben leírja, hogy a táblázatban többször is szerepel az "a feleségét is akarja hozni" megjegyzés, rosszallóan arra utalva, hogy a meghívók csak egyszemélyesek, de van olyan név is, amely mellett a "nem kívánatos" vagy az "undorító" hozzáfűzés szerepel.

Az író ezután kijelentette, nem kíván meglátogatni egy olyan intézményt, amely az '50-es évek szokásaihoz hasonlóan "címkéz" embereket.


Illusztráció: Stuart Miles via Shutterstock.com

A külügyminisztérium közleményben reagált az incidensre, amelyben azt írták, már felelősségre vonták a lista kiküldőjét, illetve azt, hogy a "címkézés" az illető személyes véleményét tükrözi, nem az intézményét. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS