2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kihallgatta a legfőbb ügyészség Băsescut

2015. március 18. 12:31, utolsó frissítés: 13:03

Kihallgatta szerdán Traian Băsescu volt államfőt a legfőbb ügyészség abban az ügyben, amelyben Gabriela Firea szenátor zsarolással vádolja. Băsescut a helyszínen többen kifütyülték, és "Niţu úr, bilincselje meg!" vagy "mondd meg őszintén, hány dollárt kaptál a flottáért!" skandálásokkal fogadták - írja a Mediafax. A volt államfő mintegy húsz percig tartózkodott a legfőbb ügyészségen. A feljelentő ügyvédje szerint Băsescu nem nyilatkozott az esetet vizsgáló ügyész előtt: egyelőre tanulmányozni akarja az ügy aktáit.

Az ügyészek tavaly tavasszal függesztették fel Gabriela Firea PSD-s szenátor bűnvádi panaszának kivizsgálását, ugyanis az államfői tisztség mentelmet biztosított Traian Băsescunak. Emiatt Gabriela Firea az alkotmánybírósághoz fordult, ám az elutasította beadványát és megerősítette, nem indulhat bűnvádi eljárás Traian Băsescu ellen, amíg ő tölti be az államfői tisztséget.

A PSD azután jelentette fel a volt államfőt, hogy az azt mondta, Gabriela Firea jobban tenné, ha a férje, Florin Pandele, Voluntari község polgármestere háza táján nézne szét, ugyanis megeshet, egy nap nem találja otthon a férjét. Traian Băsescu ezt azután nyilatkozta, hogy Gabriela Firea, a Nana-bizottság tagjaként egy televíziós műsorban az államfő nagyobbik lányának földvásárlási ügyéről beszélt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS