2020. október 31. szombatFarkas
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott a kolozsvári tévénél betöltött állásáról Debreczeni Hajnalka

2015. április 03. 12:16, utolsó frissítés: 12:19

Április 3-án azonnali hatállyal lemondott a Román Közszolgálati Televízió kolozsvári területi stúdiójában betöltött állásáról Debreczeni Hajnalka, ezáltal megszűnt a Román Rádiótársasághoz való áthelyezése is. Erről Facebook-oldalán írt, ahol az is megjegyezte, döntésének nincsenek jogi vagy adminisztratív okai, semmiféle összeférhetetlenség nem merül fel a munkájával kapcsolatban. A döntést úgy indokolta, hogy szükséges feloldania "azt a helyzetet, amely fölösleges támadási felületet nyitott az RMDSZ és a szövetségi elnök irányába".

Múlt héten hivatali visszaéléssel, diszkriminációval és sikkasztással vádolta a Kolozsvári rádió és a Román Rádiótársaság vezetőit a Korrupcióellenes Ügynökségnél tett panaszában a Kolozsvári rádió egy alkalmazottja. Vasile Luca szerint a rádió törvénytelenül hagyta jóvá illetve hosszabbította meg Debreczeni Hajnalka áthelyezését a rádiónál.

Debreczeni, aki Kelemen Hunor RMDSZ-elnök sajtótanácsosa is, a Transindexnek adott interjújában elmondta, nincs összeférhetetlenség a két betöltött tisztség között. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS