2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

10 évre szóló partnerséget kötne a PNL az RMDSZ-szel

2015. április 17. 12:37, utolsó frissítés: 12:44

Vasile Blaga, az új PNL társelnöke egy legalább 10 éves formális partnerség megkötésére tett javaslatot az RMDSZ-nek Kolozsváron, a szövetség 12. Kongresszusán.

Elmondta, az RMDSZ az a szervezet, amely a romániai magyarság érdekeit képviseli, amely 25 éven át profizmust vitt a román politikába és közigazgatásba.Elmondta, tapasztalata szerint az RMDSZ adott szava szent, az egyezség megkötését követően nem alkudozik. S bár kilépett a Johannisra szavazó magyarság jelzésére a Ponta-kormányból, nem kell elfelejtenie, hogy a magyarság nem az RMDSZ-nek mutatta fel a piros kártyát, hanem Johannis politikai programját támogatta.

"Nem azért jöttem, hogy kormányra hívjam az RMDSZ-t (amint azt két évvel ezelőtt, a csíkszeredai kongresszuson Victor Ponta tette, szerk.), hanem egy üzenetet hoztam: a PNL és az RMDSZ dolgozzon együtt a romániai életszínvonal jobbításán, hogy felzárkózzon az EU-s középmezőnyhöz, és ehhez egy legalább 10 évre szóló szilárd, komoly partnerség alapjai tegyük le közösen" - mondta Vasile Blaga. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS