2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Biró Rozália: lehetőséget kell biztosítani a nőknek a nyugdíjaztatásuk időpontjának kiválasztására

2015. június 10. 20:03, utolsó frissítés: 20:03

Az RMDSZ Nőszervezetének kezdeményezésére a romániai politikai pártok nőszervezeteinek, valamint a Romániai Nők Egyesületének képviselői kerekasztal beszélgetésen vettek részt kedden a szenátusban. A jelenlévők két fontos, az esélyegyenlőség megvalósítását célzó törvénymódosító javaslat kidolgozásának munkálatairól egyeztettek.

Az egyik kezdeményezés a nők nyugdíjkorhatárának megválaszthatóságára vonatkozott: míg a férfiaknál a korhatár 65, a nők esetében ez kötelezően 63. Mivel a Nőszervezet számos megkeresést kapott ebben a kérdésben, valamint az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz is érkeztek jellegű panaszok, amelyekben arra kérték a szervezetet, hogy egy olyan jogszabály-tervezetet dolgozzanak ki, amely választhatóvá teszi a nyugdíjkorhatárt a nők esetében - mondta Biró Rozália.

A Nőszervezet elnöke szerdán azt mondta, hogy módosították a korábbi javaslatukat, így azon nők akik 63 évesen nyugdíjba szeretnének vonulni azok megtehetik, viszont azok akik továbbra is a szakterületükön maradnának, lehetőséget kapnának arra, hogy 64, vagy 65 évesen menjenek nyugdíjba - hangsúlyozta a politikus. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS