2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szőke László: a feltételek teljesülése esetén sor kerülhet az "évtized bunyójára"

2015. június 24. 16:17, utolsó frissítés: 16:31

Az évtized bunyójaként harangozta be a helyi sajtó azt, hogy Szőke László, a Fekete-fehér oknyomozó blog újságírója elfogadta Cinciri Béla kihívását egy nyilvános bunyóra. A belépőjegy két sör ára lesz.


Szőke László egy július 20-25. közötti időpontot javasolt a nyilvános verekedésre, és biztosította a másik felet, hogy a verekedés során szerzett testi sérüléseknek nem lesznek jogi következményei, valamint az esemény meghirdetésének költségeit is állja. „Azt hiszem, az évtized bunyójára készülhetünk. Te is, én is” – üzente.

Szőke László blogjában évek óta a székelyudvarhelyi alvilág viselt dolgaival foglalkozik. Tevékenységével számos haragost szerzett magának, több ízben megfenyegették, 2014-ben pedig meg is támadták. A Transindexnek adott korábbi interjújában azt mondta, az udvarhelyi bűnszervezetek azután kerültek a célkeresztjébe, hogy egy ártatlan blogbejegyzés után olyan szintű fenyegetést kapott, ami egyértelművé tette számára: egyesekkel nagyon elszaladt a szekér.

Julius15 az igazsag napja lesz

Posted by Béla Béla on 2015. június 23.


Egyik haragosa Cinciri Béla, aki az utóbbi időszakban videó-üzenetekben kommunikált Szőkével. Az egyik alkalommal Cinciri nyilvános bunyóra hívta ki Szőkét, aki elfogadta a kihívást. Az ügy előzményeiről itt lehet tájékozódni.

Szőke Lászlótól azt kérdeztük, hogy komolyan gondolja, hogy nyilvánosan kiáll Cincirivel, vagy csupán egy médiahack készül? A blogger szerint is-is, de amennyiben Cinciri elfogadja a feltételeit, és ha elég körültekintően elő lehet készíteni az eseményt, akkor sor kerül rá, részéről legalábbis.

„Tekintve, hogy Cinciri Béla olyan, amilyen, kissé beszűkült intelligenciájú zsigeri ösztönlény, a fizikai kontaktus elkerülhetetlen, mert nem vagyok hajlandó Udvarhelyt elkerülni. Ha már mindenképp meg kell történnie, akkor legalább legyen ráhatásom a körülményekre, és legyen orvos a helyszínen. Mikor történik ez meg egy utcai verekedésnél?” – mondta Szőke. Hozzátette, hogy megveti, rühelli az erőszakot, de ezt az egész ügyet ki kell emelni abból a közegből, ahol sor kerülhetne rá.

„Igen, ez egy kísérlet is, hogy miként lehet kezelni egy ilyen helyzetet, ha valaki belekeveredik. Mert az biztos, hogy a fenyegetőzését ezzel leszerelem. Úgy megyek bele ebbe a zsákutcába, hogy kissé több ráhatásom lehet, mint egy véletlenszerű találkozás esetén” – fogalmazott.

Kérdésünkre, hogy milyen módszerrel készül az eseményre, Szőke elmondta, előbb a feltételekben egyezzenek meg, majd ezután jöhet a felkészülés és az előkészítés.

„A legfontosabb, hogy tesztelem a Cinciri Bélához hasonló alkatú ellenféllel a ringet. Hogy állom az ütéseket, mire számíthatok. Ehhez jön majd a várható stratégia, de azért senkit nem biztatnék arra, hogy rám fogadjon. Egyértelmű, hogy az eddigi fenyegetéseknek vége szakadt, kis túlzással a két párhuzamos világ találkozott. A részletek még hátra vannak, lassan esik le Cincirinek, hogy ez tényleg megtörténhet. Most kezdi észlelni, hogy ebben sem ő irányít, legalábbis az SMS-ei alapján” – összegzett Szőke. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS