2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyetlen kolozsvári iskola szerepel a legmenőbb középiskolák toplistáján

2015. július 15. 16:08, utolsó frissítés: 16:12

Kiosztották a középiskolai helyeket a nyolcadikos képességvizsgát elvégzettek között, és toplista is van arról a húsz iskoláról, ahová a legmagasabb jegyekkel lehetett bejutni.

Az első helyen a craiovai Fratii Buzesti Főgimnázium matematika-informatika kéttannyelvű szakja áll, itt 9,90 volt a legalacsonyabb bejutási jegy. Az angolos matekinfó szak máshol is népszerű volt, a top húszban még a bukaresti Sfantul Sava Főgimnázium, a konstancai Mircea cel Batran Főgimnázium, a galaci Vasile Alecsandri Főgimnázium, a buzaui B.P. Hasdeu Főgimnázium, a brailai Gheorghe Munteanu Murgoci Főgimnázium, a ploiesti-i Mihai Viteazul Főgimnázium, az aradi Moise Nicoara Főgimnázium, a pitesti-i Ion C. Bratianu Főgimnázium, a konstancai Ovidius Elméleti Líceum, illetve a craiovai Fratii Buzesti Főgimnázium (ez esetben német-román) kéttannyelvű matematika-informatika szakja is bekerült.

A topban szerepel még három iskola sima matematika-informatika szakja, a többi pedig természettudomány szak - ezzel szerepel az egyetlen kolozsvári iskola, a Nicolae Balcescu Elméleti Líceum is a listán. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS