2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

November végén szervezné meg a marosvásárhelyi RMDSZ az Azomures-népszavazást

2015. augusztus 19. 16:58, utolsó frissítés: 17:05

Peti András szerdán, sajtótájékoztatóján bejelentette, november 24-én szerveznék meg az Azomureș vegyipari kombinát kapcsán az RMDSZ által kezdeményezett népszavazást.


A szavazásról szóló határozattervezetet jövő kedden terjeszti a városi tanács elé az RMDSZ-frakció - írja a vásárhely.ro.

A határozattervezet tartalmazni fog konkrét megoldási javaslatokat is: egy korszerű mérőműszer vásárlását javasolja az önkormányzatnak, amellyel a kombinát légszennyezésének mértékét mérnék folyamatosan.

A Transindexnek korábban Peti elmondta, hogy a műszerek nemcsak a szennyezés mértékét fogják kijelezni összehasonlítva a normál értékekkel, hanem hangjelzésekkel is felhívná a lakosság figyelmét a szennyezés súlyosságára, és független szakértők által készített felmérés megrendelését is szorgalmazza.

Az RMDSZ a határozattervezetben egy környezetvédelmi adó bevezetését is javasolja, az ebből származó bevételeket a lakosságának egészségi és környezeti biztonságára vonatkozó beruházásokra fordítanák. (vásárhely.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS