2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb pert indított a DNA Markó Attila ellen

2015. augusztus 25. 19:55, utolsó frissítés: 19:56

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály újabb pert indított a Tulajdon-visszaszolgáltatási Ügynökség (ANRP) több tagja ellen, többek között Markó Attila ellen is.

Az ügyészség vádjai szerint 2008-ban egy kártérítési ügyben Zaarour Ingrid, Remus Mihnea Iuoraș, Theodor Cătălin Nicolescu, Constantin Zaharia Lefter, Markó Attila és Ionela Mihaela Nicolescu (volt Bărbulescu) 70 millió euróra rúgó kárt okoztak az államnak.

A vád szerint a visszaszolgáltatási ügynökség jogtalanul adott kártérítést Horia Simu üzletembernek, mivel a visszaigényelt telket természetben is vissza lehetett volna szolgáltatni, másrészt az ingatlant túlértékelték, és szabálytalan volt az is, hogy sürgősségi eljárással bírálták el a kártérítési kérést, mivel az eljárást indokló dokumentumok hamisak voltak. Az ügyben érintett személyek egy részének zárolták a bankszámláját, illetve a különböző vagyontárgyait, ingatlanjait - többek között Markó Attilának is. A kártérítési ügyet a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság fogja kivizsgálni. (erdély fm/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS