2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó Attila: semmilyen bűncselekményt nem követtem el!

2015. szeptember 15. 17:37, utolsó frissítés: 17:42

Nem az igazságszolgáltatás, hanem az igazságtalanság elől mentem el - írja szerdán közzétett nyílt levelében Markó Attila. Az RMDSZ korrupcióval gyanúsított, Magyarországon tartózkodó volt parlamenti képviselője szerint "az igazságtalanságot akkor sem lehet elfogadni, ha csak járulékos áldozat vagy. Ahogy az igazságtalanság ellen mindaddig képtelenség küzdeni, ameddig merő izomból újabb és újabb igazságtalanságokkal lőnek szembe veled. Nem lehet állandóan félreugrani egy olyan autó elől, amely minduntalan el akar ütni, mert egyszerűen nem érdekli, hogy az nem helyes" - fogalmaz a volt politikus.

Markó szerint tudni kell: akárhányszor lőnek rá, soha egyetlen lejt sem tett zsebre semmilyen restitúciós vagy kártérítési ügyben, semmilyen ügyben, és soha senki nem vesztegette meg. "Nem volt soha tudomásom – mert lehetetlen – arról, hogy mások hogyan loptak, ahogy nem ismerek senkit azok közül, akik ezért egyeseknek jó pénzt fizettek. Lehet, hogy ezzel halok majd meg, de eltántoríthatatlan meggyőződésem, hogy semmilyen bűncselekményt nem követtem el" - írja.

A volt képviselő "politikus bajtársaihoz" is szól, és arra kéri őket, maradjanak a földön és legyenek alázatosak. Markó úgy gondolja, hogy kár volt feldarabolni a magyar érdekképviseletet, és az RMDSZ-nek egyben kellett volna maradnia. Az újratervezés kapcsán megjegyzi az összefogás fontosságát, és azt, hogy az értéket és tartalmat a szervezetbe befele kell vinni, nem pedig kivenni belőle, és ez emberáldozatokkal is kell, hogy járjon.

Markó ugyanakkor arra kéri volt kollégáit, hogy az új parlamenti ülésszakban három nagy témakörben vigyék tovább, amit elkezdett. Az egyik az egyházi javak, amely kapcsán már bemutattak egy törvényjavaslatot a választási kampányban Sepsiszentgyörgyön, és azokat a kérdéseket kívánja tisztázni, amelyeket a román társadalom túlnyomó többsége nem ért meg, és nem is akar megérteni: az egyházi és közösségi vagyonok jogi helyzete és társadalmi szerepe a történelem során. A másik téma az anyanyelvhasználat témaköre, a harmadik pedig a gyermekek jogait, és azon belül is a diszlexiás gyerekek körét érinti. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS