2022. szeptember 25. vasárnapEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Biciklisávot ígér a Szamos-parti plusz útsáv helyett a kolozsvári városháza

2015. október 16. 07:50, utolsó frissítés: 07:52

Úgy tűnik, sikerült megegyezniük a civileknek a kolozsvári polgármesteri hivatallal a Szamos-partot illetően. Mihai Goțiu civil aktivista a România Curată oldalon azt írta, Emil Boc polgármester csütörtökön beleegyezett az útszélesítés egy olyan változatába, amely szerint a plusz útsávon a mobilitási tanulmány elkészüléséig biciklisáv és járda lesz, nem úttest.


A találkozón, amelyen építészek, civilek és a polgármesteri hivatal képviselői is részt vettek, három pontos megoldásban egyeztek ki. Folytatják az útszélesítési munkálatokat, ám a plusz sávot csak akkor adják át az autós forgalomnak, ha kiderül, hogy a közlekedés szempontjából ez mindenképp szükséges. A hivatal ugyanakkor prioritásként kidolgozza a teljes Szamos-part területrendezési stratégiáját, hogy a part egységesen használható legyen.

A Szamos-partra tervezett útszélesítés - és így a zöld övezet letarolása - miatt október elején tüntetést szerveztek a civilek. Ennek nyomán a városháza ideiglenesen leállíttatta a munkálatokat és közvitát szervezett. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS