2020. november 28. szombatStefánia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ellenőrizték és büntették a Székelyföld határának kivilágítását szervezőket

2015. október 29. 17:08, utolsó frissítés: 2015. október 30. 08:38

Szerdán az Adó- és Pénzügyi Hivatal Csalás Elleni Főosztályának (ANAF) szebeni ellenőrei célzott vizsgálatot tartottak a Székelyföld határának kivilágítását szervező, Izsák Balázs által képviselt Siculitas és a Gazda Zoltán által képviselt Sepsireform Egyesületnél. Ez a két jogi személy fordult korábban a közel 60 határ menti önkormányzathoz, illetve a megyei csendőrségekhez és rendőrségekhez, hogy a törvényes előírásoknak megfelelően bejelentse a rendezvényt.


A Siculitas Egyesület esetében az ellenőrök a 656/2002-es törvényre hivatkozva 10 ezer lejes büntetést állítottak ki, azzal az indoklással, hogy azt a magyarországi támogatást, amely júniusban banki átutalással, tehát átlátható és ellenőrizhető módon érkezett romániai számlájára, az egyesület külön nem jelentette be a pénzmosás elleni hatóságoknál. A Siculitas Egyesület törvényes határidőn belül élni fog a jogorvoslat lehetőségével.

A Sepsireform Egyesületnél az egész napos vizsgálat során mindent rendben találtak.

A 656/2002-es törvény szerint ha egy 15 ezer eurós vagy ennél magasabb, külföldről érkező összeg esetében felmerül a pénzmosás gyanúja, akkor azt jelenteni kell a pénzmosás elleni hatóságoknál. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS