2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

KDNP: a szélsőséges megnyilvánulások ártanak a külhoni magyar közösségeknek

2015. december 01. 19:18, utolsó frissítés: 19:18

A magyarországi Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elítéli azokat a szélsőséges megnyilvánulásokat, amelyek leginkább ártanak a külhoni magyar közösségnek.


Ezt a kisebbik magyarországi kormánypárt közölte kedden az MTI-vel, arra reagálva, hogy a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes ügyészség azt közölte: házi készítésű bombát akart a román nemzeti ünnep alkalmából tartott kézdivásárhelyi rendezvényen felrobbantani a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egyik helyi vezetője.

Ha valósnak bizonyul az a román hatóságok által megfogalmazott terrorista vád, mely a HVIM egyik helyi emberéhez köthető, úgy a KDNP leghatározottabban hangot ad megdöbbenésének és felháborodásának, hiszen a magyar kisebbség mindig békés, nemzetközi jogon alapuló eszközökkel küzdött és küzd jogaiért - írták a közleményben.

Kiemelték: elítélik azokat a szélsőséges megnyilvánulásokat, amelyek leginkább ártanak a külhoni magyar közösségnek, és felelőtlennek tartanak minden olyan politikust, aki kapcsolatot tart ilyen szélsőséges személyekkel és csoportokkal. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS