2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Jobbik a parlamentbe citálná a román nagykövetet a székelyföldi terrorvádak miatt

2016. január 02. 12:24, utolsó frissítés: 12:24

Parlamenti válaszlépést sürgetet a Jobbik elnöke szombati közleményében "az erdélyi magyarok elleni román intézkedések miatt".

"Kezdeményezem, hogy a Parlament Külügyi Bizottságának és Nemzeti Összetartozás Bizottságának együttes és rendkívüli ülése hallgassa meg a román nagykövetet az Erdélyben tapasztalható, immár sorozatosnak mondható magyarellenes, a megfélemlítésre építő, jogsértő politikai, hatósági intézkedések miatt" - fogalmazott Vona Gábor.

Úgy vélekedett, hogy a magyar kormány és a magyar diplomácia mindeddig mélyen hallgatott a román hatalom túlkapásairól, a magyar nemzeti közösség egyéni és kollektív jogainak durva megsértéséről.

Vona Gábor szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi vezetőjének és kézdivásárhelyi elnökének megalapozatlan megvádolása és letartóztatása, több magyarországi zenekar, köztük az Ismerős Arcok erdélyi fellépésekor tapasztalt zaklatása, a magyar rendezvények hatósági megzavarása olyan erőfitogtató, soviniszta irányba mutatnak, amelyet Magyarország nem hagyhat szó és válaszlépések nélkül. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS