2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szőcs Zoltán és Beke István mellett tüntettek Kézdivásárhelyen

2016. január 04. 10:49, utolsó frissítés: 10:54

Több mint száz kézdivásárhelyi vonult utcára szombaton a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom előzetes letartóztatásba helyezett erdélyi és helyi elnökével való szolidaritásukat kifejezve. Szőcs Zoltánt, az ifjúsági szervezet erdélyi elnökét szerdán helyezték előzetes letartóztatásba, őt az alkotmányos rend elleni cselekedetek elkövetésére való felbujtással, valamint a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésére való felbujtással gyanúsítja a DIICOT. Beke Istvánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi szervezetének elnökét december elején tartóztatták le.


Az ügyészség közleménye szerint Szőcs Zoltán biztatta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének tagjait arra, hogy házilag készítsenek robbanószerkezetet, és azt robbantsák fel a december elsejei román nemzeti ünnep alkalmából tartandó kézdivásárhelyi felvonuláson.

Beke István letartóztatása óta a tiltakozók immár huszonötödször vonultak végig a főtéren, szolidaritásukról biztosítva a szervezet két vezetőjét. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS