2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyomon lehet követni a vonatok késését a CFR honlapján

2016. január 05. 19:17, utolsó frissítés: 19:20

A romániai vonatok nyomon követését biztosító internetes rendszert vezetett be a CFR, amelynek járatai évek óta jelentős késésekkel közlekednek a vasútpályák megfelelő karbantartásának hiánya miatt.

Az állami szolgáltató most lehetővé tette az utasoknak, hogy interneten is tájékozódhassanak a járatokról, és idejében megtudhassák, ha azok késéssel közlekednek - írta a Hotnews.ro.

Az országban már az év elején megnehezítette a közlekedést a téli időjárás. Románia déli részén mintegy tíz centiméter vastag hó esett, a hőmérséklet pedig jóval fagypont alá csökkent. Egyes vonatok így akár kétórás késéssel is közlekedtek.

A CFR az utasok dolgának megkönnyítése érdekében a honlapján olyan internetes alkalmazást tett hozzáférhetővé, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy valós időben lekérjék egy járat tartózkodási helyét.

A felületen megjelenik, hogy egy járat legutóbb melyik állomást hagyta el, hánykor várható a következő állomásra érkezése, és hány perc késése van a menetrendhez képest.
A tavalyi év végén a határrendőrség is beüzemeltetett egy olyan információs rendszert, amely lehetővé teszi az utazóknak, ellenőrizzék, mekkora a várakozási idő a határátkelőkön. A rendszert azért vezették be, hogy a járművezetők idejében tájékozódhassanak az esetleges torlódásokról, és elkerüljék azokat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS