2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Továbbra sem jelentkezett senki a vásárhelyi kétnyelvű utcanévtáblák elkészítésére

2016. január 06. 09:16, utolsó frissítés: 09:16

Ismét kurdarcba fulladt a kétnyelvű utcanévtáblákra kiírt versenytárgyalás Marosvásárhelyen - tudósít az Erdély FM.

A polgármesteri hivatal tavaly három alkalommal is közbeszerzést hirdetett új utcanévtáblákra, de egyik kiírásra sem nyújtottak be ajánlatot a cégek. A legutóbbi versenytárgyalás esetében a jelentkezési határidő december 28-án járt le.

Peti András alpolgármester a rádiónak elmondta, az eljárás során több cég is kérdéseket tett fel a tenderdokumentációval kapcsolatosan, de végül senki sem nyújtott be ajánlatot. Az alpolgármester szerint az önkormányzatnak 3 sikertelen közbeszerzés után meg kellene vizsgálnia, hogy mi az oka a kudarcnak.

„A polgármesteri hivatalnak két lehetősége van, egyrészt, hogy piackutatást végez, megvizsgálja részletekbe menően a tenderdokumentációt, hogy nincs-e hiba benne, hogy mit lehetne átalakítani, hogy vonzóbbá tegye a vállalkozók számára. A másik lehetőség pedig az, hogy újra kiírja a közbeszerzést, és reménykedjen, hogy a tavasz eljöttével nagyobb legyen az érdeklődés” - mondta.

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal tavaly 1715 kétnyelvű utcanévtáblára írt ki versenytárgyalást. A közbeszerzés keretében egynyelvű utcanévtáblák, illetve más köztéri táblák, és településnévtáblák elkészítésére is kivitelezőt kerestek, ezekért összesen 1,1 millió lejt fizetett volna az önkormányzat. A közbeszerzési eljárást többször is bírálták a civilek, mivel szerintük a kiírás nem garantálta a valós kétnyelvű utcanévtáblákat. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS