2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A kolozsvári kosarasok nem álltak vigyázzba a székely himnusz alatt Sepsiszentgyörgyön - a nézők felháborodtak

2016. január 06. 18:06, utolsó frissítés: 2016. január 07. 08:15

Pfújolták és szidalmazták Sepsiszentgyörgyön a Kolozsvári U női kosárlabdacsapatát, amiért nem álltak vigyázzba a székely himnusz alatt - állítja a Ziar de Cluj. Edzőjük, Dragan Petricevici arra utasította őket, hogy a román himnusz után folytassák a bemelegítőt.


"Sepsiszentgyörgyön az egész lelátóra kifeszítenek egy székely zászlót, a szurkolóknak meg az az elvárásuk, hogy minden vendégcsapatnak végig kell hallgatnia a székely himnuszt is a román után. Én két okból döntöttem úgy, hogy a lányok folytassák az edzésüket. Egyik, hogy a szabályzat szerint a sportolóknak és az edzőknek Románia himnuszát kell tiszteletteljesen végighallgatnia. Másfelől meg úgy gondoltam, hogy az általam edzett lányoknak nem kötelességük még tíz percig lábon állniuk, amíg egy nem hivatalos himnuszt elénekelnek" - mondta az edző a Ziar de Clujnak.

A húsz éve Romániában élő bosnyák edző azt is kijelentette, hogy bármilyen más himnusz esetén így cselekedett volna, amely nem Románia hivatalos himnusza. (ziar de cluj)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS