2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Parlamenti bizottság utazik Norvégiába a Bodnariu család ügyében

2016. január 06. 19:28, utolsó frissítés: 19:28

Parlamenti küldöttség látogat Norvégiába a Bodnariu család ügyében, akiktől a norvg gyermekvédelmi hatóság decemberben megvonat öt gyerekük felügyeleti jogát. A bizottság tagjai a határon túli román közösségekért felelős bizottságból kerülnek ki - írja a Mediafax.

Mircea Dolha PNL-s képviselő szerint a bizottság több információt kér majd a Barnevernet-től. Az utazásra január 18-22. között kerülhet sor, az időpontról még egyeztetnek.

A román családapa - Marius Bodnariu számítástechnikai mérnök - és norvég ápoló felesége, Ruth tíz éve telepedett le a skandináv országban, mindketten a pünkösdi egyház tagjai. A család Romániában élő hozzátartozóinak beszámolói szerint két lányuk pedagógusa amiatt tett feljelentést a szakhatóságnál, amiért a lányok vallásos dalt énekeltek az iskolában.

A Barnevernet dolgozói állítólag a szülők tudta nélkül hallgatták ki a lányokat, akiktől megtudták: rosszalkodásért vagy rendetlenkedésért otthon rácsapnak a fenekükre vagy meghúzzák a fülüket. Emiatt a két lányt haza sem engedték, öt és két éves öccsüket aznap rendőri kísérettel vették el, a szülők 24 órás őrizetbe vétele után pedig gyámszülőkhöz került Bodnariuék három hónapos csecsemője is.

A család mellett tüntetést szerveztek Norvégia bukaresti nagykövetsége előtt decemberben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS