2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megkapta új környezetvédelmi engedélyét az Azomures

2016. január 08. 15:19, utolsó frissítés: 15:20

Megkapta az új környezetvédelmi engedélyt az Azomures kombinát - tudósít az Erdély FM. A vegyipari üzem közleményben számolt be arról, hogy lezárult az engedélyezési folyamat, és a Maros Megyei Környezetvédelmi Ügynökség kibocsájtotta az integrált környezetvédelmi engedélyüket, amely 10 évre érvényes.

Ovidiu Maior, az Azomures szóvivője az Erdély FM-nek megerősítette, hogy az engedély ma megérkezett a vállalat székhelyére, és ezt már regisztrálták is. A marosvásárhelyi vegyipari üzem az elmúlt napokban csak próbaüzemmódban működött, az új berendezéseket tesztelték. Ez a műszaki tesztelés folytatódik a következő időszakban is, tájékoztatott Ovidiu Maior.

"Továbbra is vannak olyan berendezések, amelyeknél folytatni kell a műszaki tesztelést, a gépek egy része már túl van ezen a szakaszon. Ezek új berendezések, amelyek elindítás alatt állnak, a tesztelés során azt vizsgálják, hogy a működési paramétereik megfelelnek-e az előrejelzett értékeknek. Ha minden rendben van, és a környezetvédelmi normákat is teljesítik, akkor lassan a kombinátban beindulhat a termelés" - mondta.

A svájci Ameropa vállalat tulajdonában lévő vegyipari kombinát tavaly év végén zárt le egy nagyméretű fejlesztési projektet. A beruházás összértéke meghaladta a 240 millió eurót. A fejlesztés többek között azt a célt szolgálta, hogy az üzem megfeleljen az uniós környezetvédelmi normáknak. Enélkül ugyanis nem tudtak volna új környezetvédelmi engedélyt szerezni, a korábbi engedélyük pedig december végén lejárt. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS