2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sepsiszentgyörgyi gyászlobogó miatt cirkuszol Dan Tanasă

2016. január 25. 12:18, utolsó frissítés: 12:18

Felháborodott hangvételű blogbejegyzést tett közzé vasárnap Dan Tanasă, amelyben azt kifogásolta, hogy Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalán a román fejedelemségek egyesülésének ünnepén gyászlobogó volt kitűzve. A blogger ezt úgy értelmezte, hogy a városháza nem adja meg a tiszteletet a nemzeti ünnepnek és szimbólumoknak.


Ugyan ő is elismerte, hogy a zászló már múlt péntek óta kint volt, "úgy tűnik, egy haláleset miatt", azt írta, hogy csak a vasárnapi ünnepségek lejárta után vonták be, és ez arra utal, hogy szándékosan akarták megsérteni a nemzeti ünnepet.

Tanasă azt is kifogásolta, hogy Sepsiszentgyörgy nem tűzte ki a gyászlobogót a Colectiv-tragédiában elhunytak emlékére hirdetett három napos nemzeti gyász alatt.

Mădălin Guruianu, PNL-s helyi tanácsos a covasnamedia.ro-nak elmondta, a gyászlobogót Sinka Mózes volt labdarúgó, Pro Urbe-díjas polgár halála miatt tűzték ki. Ezt a tiszteletet több mint 20 éve megadják a Pro Urbe-díjasoknak, magyarázta Guruianu.A kisegyesülés ünnepén különben a sepsiszentgyörgyi prefektúra épületére hatalmas román zászlót feszítettek ki. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS