2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csibi István 900-900 milliót perel a róla riportozó napilapoktól

2003. november 25. 17:02, utolsó frissítés: 17:02

Két magyar és egy román nyelvű lapot perelt be Csibi István csíkszeredai vállalkozó. A Neptun kft. tulajdonosa rágalmazásért pereli az Adevarul, a Romániai Magyar Szó és az Udvarhelyi Híradó (UH) napilapokat az őt érintő írások miatt. A Csibi Istvánról megjelent cikkekrõl a vállalkozónak nincs véleménye, ámde rágalmakként, megalapozatlan vádakként kezeli az írásokat – olvasható a Transzilván Figyelőnek adott interjújában.


A csíkszeredai üzletember kijelentette: "Londoni ügyvédi irodám tanácsára bukaresti ügyvédeket fogadtam, akik azt javasolták, hogy egyenként 900 millió lejes kártérítést kérjek az újságoktól. Az összeget szegények megsegítésére fordítom, elsõsorban a közköltség kifizetésével elmaradó családoknak adományozom" – olvasható a lapban. Az UH fôszerkesztôjének, Jakab Árpádnak csíkszeredai kollégái hívták fel a figyelmét a Figyelő november 24-ei számára.

– Mi tulajdonképp csak részleteket közöltünk az Adevarulban megjelentekbôl, többször is hangsúlyozva, hogy az idézett szövegrész a központi napilap munkatársának tollából látott napvilágot. Sajnálom, hogy az ügy kapcsán csupán két magyar nyelvû újság, a Romániai Magyar Szó és az Udvarhelyi Híradó merte nevén nevezni azt, amit sem a magyar sajtó túlnyomó része, sem pedig a csíkszeredai önkormányzat nem vállalt fel - mondta a Transindexnek Jakab Árpád. (munkatársunktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS