2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A romániai középiskolások negyede szerint a homoszexuálisok "alsóbbrendű lények"

2016. március 02. 14:37, utolsó frissítés: 14:55

A középiskolások negyede úgy gondolja, hogy a homoszexuálisok "alsóbbrendű lények", kétötödük szerint pedig nem lenne szabad egy homoszexuálisnak iskolában tanítania - derül ki az ACCEPT egyesület felméréséből. 43 százalékuk pedig perverziónak gondolta a homoszexualitást.


Ugyanakkor az LGBT-tinédzserek fokozott erőszaknak és zaklatásnak vannak kitéve az iskolákban: 70 százalékuk nem érezte biztonságban magát az iskolában, különösen érzelmi szempontból, 60 százalékuk pedig elszenvedője vagy tanúja volt zaklatásnak.

A fiatalok fele mondta azt, hogy zavarná őket egy meleg osztálytárs, egyharmaduk pedig, hogy egy leszbikus osztálytársnő. Ötből ketten gondolták úgy, hogy a "nőiesebb" viselkedésű férfiaknak szégyellniük kellene ezt, és több mint felük azt, hogy az átoperálásokat erkölcsi szempontból el kell ítélni.

A felmérésből az is kiderül, hogy a középiskolások kétötöde "bármit megtenne", hogy ne vonzódjon a saját neméhez, ha így érezne.

A felmérés nyolc megye tíz középiskolájában, 613 diák megkérdezésével készült, ezzel párhuzamosan egy online felmérésben 324 LGBT, vagy a közösséghez közel álló diákot kérdeztek meg.

Az online felmérésben résztvevők 96 százaléka mondta azt, hogy a "homoszexuális" vagy a "leszbikus" kifejezések túlnyomóan negatív értelemben használatosak, ezért nem vállalják fel szexuális orientációjukat az iskolában. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS