2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kizárta a PSD a képviselőt, aki szerint a magyarok tehetnek a Colectiv-tragédiáról

2016. március 10. 14:03, utolsó frissítés: 14:28

Kizárta szerdán soraiból a PSD Ninel Peia képviselőt, aki az elmúlt időszakban számos nagy port kavaró nyilatkozatot tett.


A PSD döntése azután következett, hogy Peia vitába keveredett Daniel Funeriu volt egészségügyi miniszterrel, azt állítva, hogy az Argeş megyei csecsemők a kötelező oltásoktól betegedtek meg. Funeriu erre visszaválaszolt, hogy egyfelől az E. coli egy baktérium, nem vírus, másfelől Peia hülye, ő pedig cserébe "bélféregnek" nevezte Funeriut.

"Mivel jó kedvemben vagyok, bocsánatot kérhetsz tőlem hivatalos módon, persze ha nincs papírod arról, hogy tényleg hülye vagyok. Ellenkező esetben ígérem neked, dottore, hogy egy nap megkereslek, és, anélkül, hogy kiherélnélek (fără să te jugănesc în vreun fel - szerk.) bármilyen módon, nyilvánosan el fogom paskolni a meztelen popódat, hogy egész életedre megemlegesd" - írta Funeriunak Peia.

A PSD ilfovi szervezetének állandó irodája ezek után Peia kizárása mellett döntött. "Nem tudom, mi Ninel Peia programja, de sajnálattal állapítom meg, hogy ez nagyon eltér a PSD programjától" - jelentette ki Liviu Dragnea pártelnök.

Peia korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt állította, a magyarok felelősek a Colectiv-tragédiáért, és egy olyan törvénytervezetet is benyújtott, amely Hős Anya-kitüntetést adományozna az öt vagy annál több gyermeket nevelő anyáknak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS