2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az MPP szerint EMNP-s "bérfütyülők" zavarták meg Biró Zsolt beszédét

2016. március 11. 15:33, utolsó frissítés: 15:42

A Magyar Polgári Párt az Erdélyi Magyar Néppárt "bérfütyülőinek" tulajdonítja, hogy elnökét, Biró Zsoltot kifütyülték a székely szabadság napján tartott marosvásárhelyi rendezvényen.


"Az elmúlt huszonhat évben példátlan, hogy nemzeti ünnepeinket rendbontással zavarták volna meg, éppen magyar közösségünk soraiból felbujtott provokátorok. Elítéljük az Erdélyi Magyar Néppárt bérfütyülőinek magatartását, akik a marosvásárhelyi megnyilvánulásukkal felmérhetetlen kárt okoztak az autonómia ügyének" - írta közleményében az MPP.

Emlékeztettek, hogy a rendezvény előtt született egy dokumentum, amelyben az erdélyi politikai pártok képviselői közös nyilatkozatban tiltakoztak az erdélyi magyar közösségben félelmet keltő magyarellenes politikai lépések ellen; valamint leszögezték: az autonómia szükségességének egységes kinyilatkoztatásán túl a megvalósítás részleteiről nem kívánnak egymással vitát folytatni a 2016-os választási év kampányaiban.

"Mindennek ellenére úgy tűnik, van, akiknek semmi sem drága, pártrendezvénnyé silányítva a Székely Szabadság Napját nem csak a székely vértanúk emlékét gyalázták meg, de az autonómia ügyét is kompromittálták" - írja még az MPP.

"A Magyar Polgári Párt ugyanakkor köszöni mindazon jóhiszemű, és a nemzeti megmaradásunkért őszintén aggódó résztvevőnek a fáradságát, akik személyes jelenlétükkel is fontosnak tartották kifejezni az autonómia iránti elkötelezettségüket. A csőcselékként viselkedő bérfütyülőkkel szemben az Ők magatartása a példaértékű!" - zárul a közlemény. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS