2020. október 20. keddVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bűnvádi dossziét nyitottak a zászlófaragó székely férfinak

2016. március 14. 16:57, utolsó frissítés: 19:03

Bűnvádi dossziét nyitott az ügyészség a Székely Szabadság Napján tartott marosvásárhelyi megemlékezés és tiltakozás egyik kovásznai résztvevőjének, mert zsebkés volt nála - közölte ügyészségi forrásra hivatkozva hétfőn az Agerpres hírügynökség.

Az érintett kovásznai személy az MTI-nek elmondta: személyes használatra volt nála a bicska, és azért vette elő, hogy lefaragja egy, a csendőrség által kifogásolt zászlórúd hegyes végét. Mindezt az egyenruhások szeme láttára tette, eszébe sem jutott, hogy a zsebkése fegyvernek minősül. Egy hasonló pillanatot egyébként a Transindex stábja is megörökített, a videóban 0:18-nál látható.A férfi hozzátette, hogy a csendőrség több tucat székely zászlót vivő személyt tartóztatott fel a marosvásárhelyi tiltakozás területének a bejáratánál. Egyeseknek a zászlórúd hosszát, másoknak a vastagságát, megint másoknak pedig a hegyes végét kifogásolta. A megállított személyek csak rúd nélkül vihették be a zászlóikat a rendezvény területére.

A büntető törvénykönyv értelmében három hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetéssel vagy pénzbüntetéssel sújtható az a személy, aki tömegrendezvényeken jogtalanul tart magánál vagy használ kést, vagy egyéb veszélyes tárgyat.

Frissítés 1.: Korábban tévesen állítottuk, hogy a videónkban szereplő úriembert állították volna elő a csendőrök. ezek szerint többen is bicskával próbálták lefaragni a túl hegyes zászlórúdjukat a csendőrség szeme láttára.

(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS