2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Horváth Anna kitűzte irodájában az Erdély-zászlót

2016. március 17. 15:41, utolsó frissítés: 16:05

Kitűzte irodájában az Erdély-zászlót Horváth Anna kolozsvári alpolgármester. Az erről szóló Facebook-bejegyzésében azt írta, így szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a Kolozs megyei rendőrség félretájékoztatta a közvéleményt.

"Az ünnepséget szervező RMDSZ-re próbálja hárítani azt a rendőri túlkapást, amely során a március 15-én felvonuló tömegből eltávolították az Erdély-zászlót. Közismert, hogy az Erdély-zászló több mint 3 éve díszíti Vákár István kollégám irodáját a Kolozs Megyei Tanács épületében, és ezzel kapcsolatban soha, semmilyen törvényességi aggály nem merült fel" - írta Horváth Anna.

"Nyomatékosítom: a március 15-ei ünnepi felvonuláson a rendőrség a mi fenntartásaink ellenére igazoltatta az Erdély-zászlóval felvonulókat. Azóta is várjuk, hogy a rendőrség tájékoztassa a közvéleményt arról, milyen törvények alapján intézkedtek" - áll a közleményben.

Ma kitűztem az Erdély-zászlót az irodámbanEzzel is fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a Kolozs megyei rendőrség...

Posted by Horváth Anna on Thursday, March 17, 2016


A Kolozs megyei rendőrség szóvivője szerdán azt mondta, a március 15-i kolozsvári rendezvények szervezőinek kérésére távolíttatták el kedden a tömegből az Erdély-zászlókat. Horváth Anna és Kinizsi Zoltán, a rendezvény főszervezője határozottan cáfolta a rendőrség állítását. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS