2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A riói olimpiát sem közvetítheti a TVR

2016. április 22. 14:35, utolsó frissítés: 15:19

A TVR jelenleg elvesztette a riói olimpia közvetítési jogát - mondta a Digi24-nek Irina Radu, a TVR ügyvezető elnöke azután, hogy kiderült: az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) kizárta a köztévét a tagjai közül. "Nem hallgatták meg a kiáltásainkat. Még súlyosabb az, hogy még üzemanyagra sincs pénz, hogy terepen forgassunk" - mondta még Radu.

Dan Suciu kormányszóvivő azt nyilatkozta, a TVR a parlament alárendeltségébe tartozik, nem a kormányéba, de a kormány sem talált módot arra, hogy a TVR tartozását kifizesse.

Debreczeni Hajnal, a TVR vezetőtanácsának tagja megkeresésünkre elmondta, egyelőre nem tudni, hogy az ügyben az EBU végleges döntést hozott vagy sem. A jövő héten, csütörtökön összeül az igazgatótanács, ahol valószínűleg megtárgyalják a témát. Előrelépésre nem biztos, hogy lehet számítani, hiszen a tévének elnök-igazgatója sincs, és hatalmas tartozást halmozott fel a TVR az EBU felé.

Elmondta, már tavaly nyáron, mielőtt a parlament leváltotta volna a TVR korábbi igazgatótanácsát, szóba került az Eurovízió Dalfesztivál. A tanács tagjaként Debreczeni azt javasolta, hogy 2016-ban hagyják ki az Eurovíziót, ezzel szinte a teljes igazgatótanács egyetértett. Azt követően, hogy a parlament leváltotta ezt az igazgatótanácsot, mégis elkezdődtek az elődöntők. Szerinte nem lett volna semmi gond azzal, ha Románia idén nem jelentkezik az Eurovízióra, hiszen volt rá precedens, hogy egyéb országok kihagytak éveket, amikor a köztévéjük pénzügyi gondokkal küszködött, és ezt a helyzetet az EBU a helyén tudta kezelni. Debreczeni Hajnal szerint a TVR túlfeszítette a húrt, és egyelőre nem tudni, hogy milyen megoldást lehet találni a kialakult helyzetre. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS