2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Voiculescut az RCS&RDS-zsarolás ügyben

2016. május 12. 15:53, utolsó frissítés: 16:07

A bukaresti törvényszék két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Dan Voisculescu médiatröszt-tulajdonost zsarolásban való bűnrészesség miatt. A bíróság Sorin Alexandrescut, az Antena Csoport volt vezérigazgatóját zsarolásért három és fél évre ítélte, míg Şerban Popot, az ANAF volt vezetőjét két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte nem nyilvános információk kiszivárogtatásáért.

A bíróság ugyanakkor két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Camelia Voiculescut, zsarolásban való bűnrészességért. Az Antena Csoportnak 350 ezer lej bírságot kell fizetnie.

Dan Vioculescu ellen 2013-ban indult bűnvádi eljárás zsarolásban való bűnrészesség miatt.

A DNA akkori tájékoztatása szerint a bizonyítékok arra utaltak, hogy Voiculescunak is szerepe volt az Alexandrescu által lebonyolított ügyletekben.
A nyomozók szerint Dan Voiculescut tájékoztatta Sorin Alexandrescu és a lánya minden lépésről, amelyet az RCS&RDS kábelszolgáltatóval kötendő szerződés érdekében tettek. A DNA állítása szerint Voiculescu arra szólította fel Alexandrescut, hogy a kompromittáló anyagokat – miszerint az RCS&RDS 3,5 millió euróval vesztegette meg Dumitru Dragomirt, a Profi Labdarúgó Liga elnökét az első osztályú mérkőzések közvetítési jogának odaítéléséért – más médiában is közzé kell tenni, nemcsak saját televízióikban. (

Voiculescu jelenleg a rahovai börtönben tölti tíz éves büntetését az élelmiszer-kutató intézet (ICA) 2003-ban lebonyolított privatizációja körüli rendellenességek, korrupció és pénzmosás miatt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS