2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A közösségépítés és a településfejlesztés a célja az MPP-nek és az RMDSZ-nek Háromszéken

2016. május 17. 20:11, utolsó frissítés: 20:11

A közösségépítés és a településfejlesztés a célja a Magyar Polgári Párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki közös jelöltjeinek az idei önkormányzati választásokon. Az MPP és az RMDSZ Málnáson, Zabolán és Gelencén indít közösen polgármesterjelöltek, ők tartottak kedden közös sajtótájékoztatót.

„Azt szeretnénk, hogy ezeken a településeken jó hangulat legyen. Nem lehet utálatpolitikát folytatni, a nemzetpolitikai kérdésekben együtt kell működnünk. Meggyőződésem, június 5. után is együtt tudunk dolgozni a települések, a megye fejlődéséért, Székelyföldért”− mondta Kulcsár-Terza József, az MPP Kovászna megyei elnöke

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, Tamás Sándor az két párt közötti együttműködésről beszélt: felelevenítette, hogy országos szinten két éve, megyei szinten pedig nemrég írtak alá együttműködési szerződést az MPP-vel. „Úgy érzem, hogy Erdély szinten elsőként megvalósítottunk egy valós együttműködést. A három közigazgatási egységben: Málnáson, Zabolán és Gelencén olyan együttműködés volt az elmúlt időszakban, amelyet érdemes folytatni. Olyan személyeket kerestünk, akik tesznek a közösségépítésért és település fejlesztéséért. Ezeket a közösségeket hitben és gazdaságilag egyaránt meg kell erősítenünk. Zabolán, az egyharmadnyi románság miatt, politikai választások alkalmával egymásnak feszülés van. A közösség szétszakadását csak úgy lehetett megoldani, hogy összefogtunk az MPP-vel és EMNP-vel. Helyi szinten megtaláltuk a közös utat. Fejér Leventét a tavaly ősszel javaslatunkra egyhangúlag választották alpolgármesternek, bízunk a sikerében, mert ő egy olyan ember, akire lehet építeni. Akárcsak Szotyori Angéla Gizellára, Málnás polgármesterjelöltjére, ahol be kell vallanunk, áldatlan állapotok uralkodnak” - mondta Tamás Sándor.

Cseh József, Gelence polgármestere elégedetten nyugtázta az elmúlt négy évet. „Községünknek olyan tanácsa van, ahol az együttműködést már évekkel ezelőtt elkezdtük. Mindenki megértette ennek küldetését és hivatását. Szép eredményeket érünk el, egy célt követünk. MPP polgármesterjelöltjeként ugyanazt a segítséget kaptam, mint a megye többi polgármestere: többek között megyei finanszírozással leaszfaltoztunk 1,8 km községi utat, óvodát, ravatalozót létesítettünk, piacot építettünk, csatornáztunk, de akad tennivaló az elkövetkezőkben is” - mondta Cseh.

A nyolc éves önkormányzati munkatapasztalattal rendelkező Szotyori Angéla Gizella négy évvel ezelőtt szinte megnyerte a polgármesteri tisztséget. Most újra vállalkozik a feladatra. „Az együttműködés hiánya miatt a község kettészakadt. Ezt az áldatlan állapotot akarjuk felszámolni. Fel kell zárkózzunk a többi, fejlett községhez: infrastruktúra, közterek rendbetétele tekintetében, Málnásfürdőn és Zalánpatakon is van látnivaló, kiaknázatlan lehetőség. Olyan terveket álmodunk, amelyeket meg is tudunk valósítani, a jövőbe kell tekintsünk. A változást a választópolgárok is kell támogassák azzal, hogy június 5-én eljönnek szavazni, hiszen a változásról nemcsak beszélni kell” - mondta Szotyori.

„Négy évvel ezelőtt Zabolán se volt egyszerű a választás az EMNP miatt. Nagy volt a széthúzás. Most a három magyar párthoz tartozó személyek összefogtak a község érdekében. Zabolát ki lehet emelni a régióból turisztikai szempontból, ehhez viszont szükség van az infrastruktúra, az utak karbantartására, a közösségi házban vendégszobák kialakítására és további hasonló projektekre” - mondta az elmúlt négy évben alpolgármesterként dolgozó Fejér Levente.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS