2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Benyújtották a szenátushoz a melegházasság alkotmányos tiltását

2016. május 23. 19:12, utolsó frissítés: 19:40

Benyújtották hétfőn a szenátusba azt az alkotmánymódosítási kezdeményezést, amely alkotmányban rögzítené, hogy házasság csak férfi és nő között köthető.


A Koalíció a családért civil szervezet a kamionnal szállított, hárommillió támogatói aláírással ellátott kezdeményezés mellett egy 30 méteres levelet is benyújtott. Azt hangoztatták, hogy senki ellen nem irányulnak, hanem a "hagyományos család mellett" állnak ki.

Az alkotmány módosítását a lakosság akkor kérheti, ha legalább 500 ezer, szavazati joggal rendelkező állampolgár aláírását összegyűjtik a megyék legalább feléből, és úgy, hogy minden megyéből legalább 20 ezer aláírást gyűjtsenek. Ugyanakkor kétharmados parlamenti többség, valamint érvényes és eredményes népszavazás szükséges az alkotmánymódosításhoz.

Romániában jelenleg sem engedélyezett az egyneműek házasága, az aláírók azt akarják elérni, hogy az alkotmányba is kerüljön bele az, hogy "a család egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságon alapul". (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS