2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ügyészség: öngyilkos lett a Hexi Pharma vezetője

2016. július 20. 11:43, utolsó frissítés: 12:33

Öngyilkossági szándékkal tudatosan ütközött gépkocsijával az út menti fáknak május végén a hamisított kórházi fertőtlenítőszerek botrányában érintett Dan Condrea vállalkozó - állapította meg a legfőbb ügyészség.

Cornelia Sandru, a vádhatóság szóvivője szerdán bejelentette: lezárták a baleset ügyében indított vizsgálatot, ugyanis nem találtak bűncselekmény elkövetésére utaló jeleket. A nyomok arra utalnak, hogy Condrea szándékosan vezette neki személygépkocsiját Bukarest közelében az út mentén levő fáknak. A vállalkozó nagy sebességgel hajtott neki egy fának, fékezésre utaló nyomokat ugyanis nem találtak a baleset helyszínén. Az ütközés olyan erős volt, hogy ennek nyomán az autó több fának is nekicsapódott, a jármű teljesen szétroncsolódott.

Halálának körülményeit azért vizsgálták ki, mert a baleset pillanatában Condrea ellen bűnügyi vizsgálat zajlott, miután kiderült, hogy vállalata, a Hexi Pharma hamisított fertőtlenítőszereket forgalmazott kórházaknak. A román média szerint a Hexi Pharma tulajdonosát őrizetbe vették volna a baleset utáni napon.

Az üzletember halála ellenére folytatódik az ügyészségi vizsgálat a hamisított fertőtlenítőszerek ügyében. Augustin Lazar legfőbb ügyész a múlt héten közölte, hogy 280 kórház érintett, az ügyészek által készített becslés szerint 70 millió lej kárt állapítottak meg.

A többszörösen hígított fertőtlenítőszerek miatt lemondott az egészségügyi miniszter. Az ügy azért is okozott nagy botrányt, mert magas a kórházi - nozokomiális - fertőzések rátája. Az elmúlt hetekben az egészségügyi minisztérium több kórházban vizsgálatot rendelt el, és megállapította, hogy több helyen nem tartják be az alapvető higiéniai szabályokat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS