2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Wellhello, Ocho Macho, családi nap a 3. SIC Feszten

2016. július 22. 09:55, utolsó frissítés: 10:18

Családi nap, érdekes közéleti és politikai előadások, szórakoztató programok és koncertek várják a SIC Fesztre látogatókat augusztus 11-14. között, Csomakőrösön.

A Székelyföldi Szabadegyetemből fesztivállá alakult 3. SIC Feszt kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, és természetesen a hasznos időtöltésre a hazai és külföldi résztvevők előadásai által. Lesz szó az erdélyi fesztiváldivatokról, a székelyföldi turizmus vonzerejéről, a világ, az Európai Unió és a hazai politika aktuális kérdéseiről, a közösségi média árny- és napos oldalairól. Az érdeklődők arról is hallhatnak és vitázhatnak a témában tapasztalt személyekkel, hogy itthon vagy külföldön érdemesebb élni.

Színes program, Evilági és a Kelekótya együttesek koncertje is várja a gyerekeket és szülőket a szombati Családi Nap keretében. Nem maradnak el a helyi gazdasági fejlesztéseket boncolgató beszélgetések sem, de az is kiderül, hogy milyen az Európai Parlamentben dolgozók mindennapjai. A Márton Áron Emlékév kapcsán a püspök életéről is sor kerül egy kerekasztal-beszélgetésre.

A sportolni vágyó középiskolások, egyéni és csapatvetélkedőkön próbálhatják ki magukat, hiszen a diákolimpia lehetőséget nyújt arra, hogy bulis játékokon, érdekes és szórakoztató próbatételeken mutassák meg rátermettségüket. A nyertes csapat jutalma egy brüsszeli tanulmányút Sógor Csaba és Winkler Gyula EP-képviselők jóvoltából.A fesztivál elengedhetetlen kelléke a koncert. Idén, első alkalommal Székelyföldön, a SIC Feszten lép fel a széles körben ismert Wellhello, akik az “instagramolt belvárosi valóságot elnöki fényelésben” tárják fel a dalaik során. Ott lesz az Ocho Macho, akik folyamatos telt házas bulikat eredményeznek, továbbá az Intim Torna Illegál, valamint a magyarországi New Level Empire, akik a The Last One című számukkal 2014-ben A Dal című műsorba is bekerültek és egészen a döntőig jutottak.

A fesztivál meghívottja még a magyarországi 2014-es X-Faktor ötödik helyezettje Szabó Ádám és Luppinger Attila, a Kismenők című tehetséggondozó műsor zenésze is színpadra lép. Továbbá fellép a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company, akiknek legismertebb dalaik a hazai és külföldi rádiókban is hallhatóak, a kolozsvári Whisperblast, a tehetséges kovásznai diákokból álló PinceBand zenekar, illetve a DreamLand Music Project is. A koncerteket követően a lemezjátszók mögül Dj BRNY, Nick Havsen, Dj Turbo és Dj Dewil fokozza majd a buli hangulatát.

Kelemen Szilárd, a SIC FESZT főszervezője kiemelte: "Évről - évre azon dolgozunk, hogy újításokat hozzunk be a rendezvénybe, hogy az minél több korosztálynak és elvárásnak megfeleljen. Ha hat évvel ezelőtt, a Háromszéki Szabadegyetemmel csak a középiskolásokat sikerült megszólítanunk, idén minden korosztályhoz és több érdeklődési körhöz szólunk. Örülünk, hogy nagy az érdeklődés a rendezvény iránt: elfogytak a házikós jegyek és rohamosan fogynak a camping helyeink is" - mondta. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS