2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hívják meg Tusványosra az erdélyi melegek képviselőit is - kéri az LMBTQ Erdélyben közösség

2016. július 22. 22:05, utolsó frissítés: 22:14

Nyílt levélben kéri az LMBTQ Erdélyben csoport a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezőit, hogy az elkövetkezőkben amennyiben a melegeket érintő témákat terveznek az előadások témájául választani, hívják meg azokat is, akik a közösség tagjaiként el tudják mondani a saját álláspontjukat az érintett kérdésekről. "Annak tudatában írjuk nyílt levelünket, hogy Önök azt hívnak meg Tusványosra, akit kompetensnek tartanak egy-egy téma bemutatására, árnyalására. Feltételezzük, hogy a szabadegyetem megnevezés, amely ott olvasható a rendezvény nevében, egyben garancia is arra, hogy a panelbeszélgetéseken a konstruktív párbeszédre törekednek és kerülik a megbélyegzést" - írják.


"Aggodalommal halljuk és olvassuk, hogy a homoszexualitást és a regisztrált élettársi kapcsolatot, a melegházasságot taglaló, az azt érintő beszélgetéseken általában ellensúlyozás nélkül bélyegeznek meg egy olyan kisebbséget, amelyet Romániában amúgy sem illetnek meg semmilyen jogok" - áll a nyílt levélben.

A közösség nehezményezi, hogy ezeken a beszélgetéseken nem tudják megvédeni magukat, mert a szervezők az erdélyi magyar LMBTQ-közösség soraiból senkit sem hívtak meg. "Úgy ítélkeznek most már egyre többen nyilvánosan fölöttünk, utasítják el jogaink rendezésének lehetőségét, hogy az érintetteknek esélyt sem adnak a megszólalásra. Tiltakozunk a diszkrimináció, a nyílt megbélyegzés ellen, és felkérjük Önöket, amennyiben továbbra is fontos a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor számára a konstruktív párbeszéd, adjanak a melegeknek is megszólalási lehetőséget" - írják. Amennyiben valaki egyetért a levél tartalmával, arra kérik, lájkolja vagy ossza meg a bejegyzést:

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS