2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A melegeket betegeknek nevező Paizs József a Facebookon üzent: “félreértettek”

2016. július 23. 18:49, utolsó frissítés: 18:52

Paizs József segesvári lelkipásztor „Szexuális zavarok, avagy mitől van 50 árnyalata a szürkének" címmel tartott pénteken előadást a 27. Tusványoson a Keskeny út sátorban, ahol az Index tudósítása szerint a homoszexualitást betegségnek nevezte. „Senki nem születik homoszexuálisnak. Tetszik, nem tetszik, ez van és kész! (…) Viszont van egy jó hírem: mint minden betegség, ez is gyógyítható, kezelhető” - idézte a lelkészt az Index. Kijelentése sokakban felháborodást váltott ki, az LMBTQ Erdélyben csoport nyílt levélben tiltakozott a táborban elhangzottak ellen.


Paizs József szombaton egy Facebook-bejegyzésben úgy érvelt, hogy az előadását félreértették.

"Szomorúan olvasom az előadásomról szóló írásokat. A mondanivalóm a szeretetről, ennek hiányáról szólt, nem pedig gyűlöletkeltésről. Ezért érzem, hogy néhány pontban össze kell foglalnom a tegnap elhangzottakat. Ezt lelkigondozói kötelességemnek tartom, és tartozom ennyivel azoknak a meleg ismerőseimnek, akik a cikk kapcsán nagyon más képet kap(hat)nak rólam" - írta.

"Tudom, hogy a betegség kifejezés kemény és talán szerencsésebb lett volna a traumát átélt kifejezés, de ezek az emberek valóban betegnek érzik magukat. És ha valaki, akkor én igyekeztem és ezután is igyekezni fogok rengeteg szeretetet és elfogadást nyújtani irányukba. Csak róluk szólt az előadás, nem azokról, akik jól érzik magukat a meleg identitásukban" - fejtette ki a bejegyzésben, hangsúlyozva hogy előadása nem a homoszexualitásról szólt, hanem a téma „a szexuális zavarok” voltak, arról próbált meg beszélni, hogy miként befolyásolja lelkiállapotunk a szexualitást.

"Mindezek fényében, ha bárkit mégis sértett az előadásom, vagy megsértettem, őszintén kérem elnézését. Én csak szeretni akarok mindenkit, ahogy Isten is szeret..." - zárja a bejegyzést.



(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS